Ken Lind outshines 4407 seniorer på WSOP

De som tror att pokerspelare och vin får bättre eftersom åren går, kommer förmodligen vill höra allt om den händelse #26: $1.000 seniorer No-Limit Hold’em Championship. Namnet är självförklarande och dem som har siktet låst på denna händelse, kommer vara glad att veta att Ken Lind uppfyllt en av sina drömmar och vann ett guld armband. Det var inte lätt att överglänsa 4407 konkurrenter men gamla skolan spelaren var obeveklig i hans jakt på WSOP ära. Buy-in var inte högre än $1000 och detta förklarar hur det var möjligt för första pris av endast $634,809 trots så många spelare att köpa. Vinnarna och de som gjort det till finalbordet, pengar är viktigt men var inte anledningen till varför de valde denna turnering.

Det är spänningen i att spela i World Series of Poker och vinna det eftertraktade armbandet som förde dem hit och efter tre dagars spel, vinnarna var trötta men glada. Ken Lind var nära bakom Dana Ott när finalbordet började och trots deras motståndares försök av omkörning dem, de två spelarna konsoliderade sin ledning. Jack Ward, James Miller och Michel Bouskila eliminerades alla av Ken, medan Ott ökade hans egen stack genom att skicka hem Randy Spanien, Barry Bashist och John Holley. När tre-manna spelet började, Lind var något framåt men med Dana skickar den sista spelaren hem två av dem var jämnt matchade. När heads-up började, möter ingen tvivlade på att detta kommer att bli en lång och intressant, som de två gamla skola-spelarna hade flera fall i ärmarna. Istället för att spela den aggressiv typ av poker som föredras av de flesta proffsen dessa dagar, gjorde veteraner vad de visste bäst. Hand efter hand, de försökte lura motståndaren i ett intrikat fälla och i slutändan var det Lind som överlistat Ott.

Till skillnad från de flesta turneringar i World Series of Poker där vinnaren avgörs av en anspråkslös hand och ofta vinner med ett bättre par eller högre kicker, den händelse #26: $ 1 000 seniorer No-Limit Hold’em Championship slutade med en smäll. Ken Lind floppade stege och hans motståndare såg aldrig att komma när han gick all-in med resor, förlorar sin hela stack och lämna över guldarmbandet.