Jason Mercier konsoliderar GPI-ledningen

Texas holdem turneringar är per definition omfattas av stor varians, och man förväntar sig spelarna rotera överst i alla ställningar som listar de mest framgångsrika vinnarna. Global Poker Index är kanske den mest relevanta hyrda featuring den översta 300 turneringar spelare och några namn nämns ofta i topp 10 avsnitt. Jason Mercier är den obestridda ledaren men hans största bedrift är att han har varit bland de bästa turneringsspelarna i flera månader i rad. Ett av hans starkaste konkurrenter var den tidigare Starcraft-spelaren, fransmannen Bertrand Grospellier men han nyligen kände till den åttonde positionen. Under de senaste månaderna, han blev omkörd av sina närmaste rivaler men han är fortfarande inom räckhåll från andra placerade Marvin Rettenmaier. Vad gör detta ännu mer imponerande är det faktum att den klyfta som skiljer ledaren från Rettenmaier är bredare än mellan tysken och den 10: e placerade Andrew Lichtenberger.

En förklaring till varför han lyckades säkra sådana en befallande bly är att han vann nyligen det prestigefyllda PokerStars-evenemanget. Vinnande Monte-Carlo Casino Europeiska Poker Tour Grand Final hjälpte honom samla massor av punkter, att inte nämna att det tog sina vinster 2013 till en massiv $1,7 miljoner. Övergripande, detta kan betraktas som en av de bästa åren för Jason och detsamma gäller Paul Volpe, en spelare som precis lagt hans namn på listan över topp 10 spelare. Medan hans prestation är en värt att notera, så är resultaten av Andrey Shatilov, Jan Suchanek, Andy Bloch och Melanie Weisner.

Dessa fyra spelare har nyligen skrivit in top 300, även om de har en lång väg att gå om de är att göra det bland de mest framgångsrika spelarna. Bland dem som redan är i detta Välj folkmassa, Sorel Mizzi, var Ravi Raghavan, Timothy Adams, Salman Behbehani, Adam Levy och Jesse Martin de som gjorde de största vinsterna denna vecka. På den motsatta änden av spektrumet är John Parker, Kyle Bowker, Ilan Boujenah och Stanislav Barshak som förlorat mer än 40 positioner. Kyle Bowker är på väg att lämna topp 300, men den goda nyheten är att en enda seger kunde hålla honom bland eliten.